2012. október 23., kedd

Az új seprű nem seper elég jól

A zynga mielőtt leérne a lejtő aljára, jól bevált fejős tehenét a Farmville próbálja tovább nyúzni, hogyne koppanjon akkorát. Minden erőfeszítés ellenére a Farmville 2 nem képes egyenlőre megmenteni az idő pocsékolás kihasználóinak a sorsát.

Az utolsó mentsvár

Hiába jött ki szeptember elején a FarmVille 2 és vette át másfél hónap után a vezető szerepet a facebook alkalmazásai között 50 millió aktív felhasználóval, még ez is kevésnek látszik, hogy a zynga kilábaljon a bajból. Facebook toplistán első játék megelőzi a Texas Holdem Pokert, amely havi 38 millió felhasználót tudhat magáénak és az Instagramot, amely, mint egy 35 milliónyi aktív kattintgatóval rendelkezik. Nagy számok hangozhatnak ugyan szépen, de a FarmVille első részének rekordjához még igencsak gyúrni kell, fénykorában 83 milliónyian aratták a búzát a facebookon unatkozók.

A tőzsde könyörtelen

A FarmVille 2 megjelenése nem befolyásolta a tőzsdét pozitívan a zynga szemszögéből. A cég részvényárfolyama többször is 2,4 millió dollár alá bukott. Ez komoly lélektani határ, mert a cég tőzsdei értéke 1,8 millióra értékeli a tőzsde, ami egyenlő azzal, ami az ingatlanjai, készpénztartaléka és forgóeszközei. Tehát a tőzsde a cég értékét nullára értékelte.

Van kiút a gödörből?

Szakértők úgy látják, hogy a befektetőket már csak a remény tartja a zyngánál, hogy a fizetős póker egyéb szerencsejátékok irányába mozdulnak el a közösségi oldalas játékok felől. Ez a remény maradt, ami helyrerázhatja a cég pénzügyi mérlegét. A legutóbbi negyedévet 100 millió dolláros veszteséggel zárta. Jelenleg a CityVille 2-n végzik a finomhangolást.

Forrás:
Index: "Nem mentette meg a Farmville 2 a Zyngát" (2012.10.18.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése